Odlična turistička sezona ponovno je razotkrila problem s kojim se Hrvatska suočava godinama – nedostatak kvalificirane radne snage u turizmu i ugostiteljstvu kojeg je pandemija koronavirusa, samo pogoršala, piše Poslovni.hr.
-Nitko nije očekivao ovoliki broj gostiju, konobara, kuhara, sve je to u deficitu. Ima ljudi koji su se razboljeli, koji su na bolovanju, znači borimo se, dajemo sve od sebe i trudimo se da ispunimo gostima sva očekivanja – rekao je konobar u jednom hotelu.
U jednom gradskom hotelu priznaju da nije samo nedostatak kvalificiranih, već i svih ostalih radnika. Najtraženiji su konobari.
INTERVJU - CHEF MISLAV BOŽIĆ: Krapinski restoran Kramberger ima novog majstora zanata u kuhinji, koji želi stvoriti tim koji će dijeliti njegovu strast prema kuhanju
U skladu s novom europskom regulativom, metropolitan.hr je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo Vam omogućili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala. Daljnjim korištenjem našeg portala, suglasni ste s korištenjem kolačića.Prihvaćam