IRANAC ŽELI NAPRAVITI 'CROLAND': HRVATSKA BI MOGLA DOBITI SVOJU VERZIJU DISNEYLANDA NADOMAK ZAGREBA

“Ovo je nešto što vaša zemlja mora imati, prije ili kasnije. Ako ja ne izgradim ovaj park, netko drugi će˝

Objavljeno: 17.02.2022. Metropolitan

Hrvatska verzija bajkovitog Dineylanda mogla bi niknuti nadomak glavnog grada Republike Hrvatske. Radi se o ideji Iranca Hesama Qaydia koji želi napraviti zabavni park Croland, u kojem bi se posjetitelji vozili rollercoasterom, ali i Rimac automobilima, piše zagreb.info

Qaydi je za RTL otkrio zašto se baš odlučio za Hrvatsku:
– Zato što ovdje nema konkurencije. Ako zabavni park želite graditi blizu Rima, najveća konkurencija vam je upravo Rim. Ljudi provedu šest, sedam sati u gradu i dalje imaju što za vidjeti i raditi. A u Zagrebu? Odete u muzej, gotovi ste u sat vremena. Zagreb ima prekrasan centar grada, ali nije dovoljno veliko da zadrži turiste da prenoće ovdje – objasnio je i dodao kako je inspiraciju za zabavni park Croland našao u španjolskom mega parku u Valenciji, a otkriva da bi park trebao biti toliko velik da bi posjetiteljima trebalo pet sati da sve obiđu. U sadržaj želi, kako kaže, uključiti i automobile Mate Rimca jer smatra da je to odlična ponuda za građane.


Ovo je svakako samo ideja, a kako kaže, plan ovisi o ulagačima. Njegov je plan da se park, zbog veličine, gradi na potezu između Jastrebarskog i Lučkog. Iranac računa na zaradu od pet milijuna kuna na ulaznicama, a da bi to uopće mogao postići Ministarstvo gospodarstva mu treba dati dozvolu da dovede investitore iz Irana.


– Ovo je nešto što vaša zemlja mora imati, prije ili kasnije. Ako ja ne izgradim ovaj park, netko drugi će. Zato što je ovo tržište profitabilno. Imate turiste, resurse, povijest, sve što ide jedno uz drugo – rekao je Qaydi koji na ovoj ideji radi već šest godina i nada se da će se Hrvatima svidjeti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba