''NA TAPETI'' HRVATSKOG SABORA: SDP-OV PRIJEDLOG ZAKONA O MEDICINSKOM POSTUPKU PREKIDA TRUDNOĆE NIJE DOBIO POTREBAN BROJ GLASOVA

MOGLO SE ČUTI SVAŠTA: ˝Vaš je amaterizam toliki da ste uspjeli predložiti zakon koji je restriktivniji˝

Objavljeno: 13.05.2022. Metropolitan

Danas je u Saboru ”na tapeti” SDP-ov prijedlog zakona o medicinskom postupku prekida trudnoće, no prije glasanja zastupnica Katarina Peović i zastupnik Peđa Grbin zatražili su stanku. Po povratku, Peović je pozvala na vraćanje pobačaja u Ustav.

– Pravo na izbor – istaknuo je Grbin, nakon čega se javila zastupnica Ana Mrak-Taritaš koja je istaknula kako je to pitanje civilizacijsko pitanje, dok je zastupnica Marija Selak-Raspudić osudila “progresivnu ljevicu” za loš prijedlog zakona i neznanje.

– Vaš je amaterizam toliki da ste uspjeli predložiti zakon koji je restriktivniji – naglasila je i pozvala ljeviocu da i sama glasa protiv vlastitog prijedloga zakona.

Zastupnik Branko Bačić zatražio je stanku prije glasanja o prijedlogu Zakona o pobačaju, pa kasnije naglasio:

– Ovaj zakon je namijenjen isključivo prekidu trudnoće i ne pretpostavlja prekid trudnoće kao izuzetak nego pravilo. To se kosi s odlukom Ustavnog suda – rekao je i dodao kako je prijedlog sramotan.

Zastupnik Stephen Nikola Bartulica također je tražio stanku, nakon koje je istaknuo nonsens da Sabor određuje kad počinje život kada je to medicina odredila.

– Začeće je početak svakog novog ljudskog bića – rekao je.

Sa 78 glasova protiv i 47 glasova za prijedlog Zakona o pobačaju nije dobio potreban broj glasova.

Rasprava o SDP-ovu prijedlogu zakona kojim bi se regulirao prekid trudnoće, potrajala je do četiri sata ujutroovu noć. I dok je lijevi dio oporbe navodio da je riječ o zaštiti zdravlja i pravu žena na izbor, vladajući su prijedlog ocijenili lošim i neusklađenim s odlukom Ustavnog suda te ustvrdili da je riječ o pokušaju lijevo-liberalne oporbe da na ozbiljnoj traumi pokuša prikupiti političke poene, piše N1.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter