OVU JE IZJAVU PROMPTNO PROKOMENTIRAO I DALIĆ, EVO ŠTO KAŽE

IZBORNIK KANADE: ˝Sj*bat ćemo Hrvatsku, jednostavno je˝

Objavljeno: 24.11.2022. Metropolitan

U utakmici u skupini F, Kanada je od Belgije izgubila 1:0, iako je dobrim dijelom utakmice dominirala, no premašila je jedanaesterac, a uz to – mnogi se slažu kako su ih suci zakinuli za još dva.

Cijela je ta situacija kanadskog izbornika digla u nebesa koji je nakon utakmice prozvao Hrvatsku s kojom će se susresti u nedjelju.

– Rekao sam igračima kako pripadamo ovdje i kako ćemo iduće sj*bati Hrvatsku. Jednostavno je – poručio je John Herdman (47).

– Ponosan sam na igru momčadi. Samo se trebamo i dalje držati zajedno i vjerovati u uspjeh. Međutim, nakon prve utakmice trebate otići s tri boda. Imali smo priliku večeras, ali smo je propustili. I naši navijači su također bili nevjerojatni, nije ih bilo mnogo, ali su donijeli živost na stadion. Moji igrači su ih učinili ponosnima – dodao je pritom.

Herdman je Englez koji kanadsku reprezentaciju vodi od 2018., ali je u tamošnjem nogometu već 11 godina. Sedam godina uspješno je vodio žensku reprezentaciju i doveo je do dvije bronce na Olimpijskim igrama, a prethodno je proveo pet godina kao izbornik ženske reprezentacije Novog Zelanda.

Kanadske nogometaše doveo je do prvog Svjetskog prvenstva nakon 36 godina, a u kvalifikacijskoj skupini bili su prvi, ispred Meksika i Sjedinjenih Američkih Država. Herdman je tako postao prvi čovjek u povijesti nogometa koji je i mušku i žensku selekciju jedne države odveo na Svjetsko prvenstvo, piše Index

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić prokomentirao je što misli o reprezentaciji Kanade, ali i Herdmanovoj izjavi…

– Kanada je trebala pobijediti Belgiju. Ofenzivni su i opasni, djelovali su jako moćno. Izgubili su utakmicu zbog jedne greške. Puno su pokazali. Oni se moraju dokazati, mladi su. U našoj skupini nema slabe momčadi. Kanada se ima pravo nadati, a na nama je da ih pobijedimo i ostvarimo svoj cilj. Gospodin se tako izrazio, to je njegovo pravo. Neću se na to osvrtati. Mi moramo govoriti na terenu. Svatko ima svoj način izražavanja. Ne znam samo koliko je fino takvo nešto reći. Porazgovarat ću o tome s igračima. To nas može samo motivirati. Mi ne smijemo prihvaćati negativu na terenu, to nije naš stil – rekao je Dalić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba