VEGANSKA OAZA U LIPNJU DOLAZI U CENTAR ZAGREBA

˝Šarolik izbor veganskih proizvoda i street-food specijaliteti na Trgu bana Jelačića˝

Objavljeno: 26.03.2022. Metropolitan

Ovogodišnji, 11. po redu VegeSajam održat će se u subotu 11. lipnja u vremenskom periodu od 8 do 20 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Prijatelje životinja, organizatore ovog poznatog zanimljivog i edukativnog događanja, veseli činjenica da će ovogodišnji VegeSajam biti održan u subotu, zbog čega očekuju i brojne posjetitelje iz drugih gradova.

Veganska prehrana

Ovom, tek prvom najavom, Prijatelji životinja žele svima zainteresiranima već sada datum 11. lipnja povezati sa 11. VegeSajmom na kojemu će cijeli dan moći uživati u raznovrsnoj ponudi i edukaciji o održivom načinu življenja i veganstvu. Organizacija je neprofitnog karaktera, a cilj VegeSajma je približiti sve prednosti veganske prehrane kroz degustacije, promotivne prodaje, ukusne proizvode i ostale proizvode brojnih izlagača uz pozitivnu atmosferu.

U tome će svima pomoći i edukativni panoi na kojima će moći pročitati o prednostima koje biljna prehrana ima na zdravlje pojedinca, okoliš, bioraznolikost, borbu protiv klimatskih promjena, smanjenje gladi u svijetu, a posjetitelji će čitajući tekstove na panoima moći saznati i koliko životinja se spašava odabirom biljnih namirnica i veganskim stilom života.

V-oznaka

Mnogi proizvodi koje će izlagači prezentirati nose prepoznatljivu V-oznaku koja svojim jamstvom da je riječ o u potpunosti biljnim proizvodima dodatno privlači potrošače, neovisno o načinu prehrane. Među takvim proizvodima naći će se zasigurno i novih burgera, kobasica, salama, namaza, sireva, mlijeka i raznih slastica zbog kojih ne stradavaju klima i okoliš, ljudi i njihovo zdravlje, ali također niti jedna životinja.

– Rezervirajte 11. lipnja za 11. VegeSajam, a mi ćemo se potruditi zazeleniti i zamirisati srce Zagreba toliko da će se dugo pričati o tome. Sve do ZeGeVege festivala – kažu Prijatelji životinja.

Na www.prijatelji-zivotinja.hr i Facebook eventu svi zainteresirani mogu pratiti kako napreduje organizacija ove veganske oaze.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter